Kun je de hele tijd een opblaasbare hot tub laten staan?

Je moet een opblaasbare hot tub altijd aan laten staan, tenzij je van plan bent hem niet te gebruiken 3 of meer weken %26 zal hem leegmaken en inpakken. Als u het weglaat maar vol water zit, kan dit leiden tot de opbouw van bacteriën.

Kun je de hele tijd een opblaasbare hot tub laten staan?

Je moet een opblaasbare hot tub altijd aan laten staan, tenzij je van plan bent hem niet te gebruiken 3 of meer weken %26 zal hem leegmaken en inpakken. Als u het weglaat maar vol water zit, kan dit leiden tot de opbouw van bacteriën. Bovendien kost het meer energie om het water op te warmen dan om het gewoon op een ingestelde temperatuur te houden. In de winter kunt u een opblaasbare hot tub buiten laten staan, maar dit wordt niet aanbevolen.

Als de temperatuur onder de 40F daalt, laat dan uw opblaasbare hot tub leeglopen, demonteren en opbergen. Als je hem in de winter wilt gebruiken, zorg er dan voor dat de kachel goed werkt en het stopcontact voldoende stroom kan leveren. Voeg isolatie toe om warmteverlies te minimaliseren en houd er rekening mee dat koud plastic minder flexibel is en vatbaarder is voor beschadiging. Over het algemeen is een opblaasbare hot tub niet goed geïsoleerd en verbruikt ongeveer 20% tot 30% meer energie dan een gewone hot tub.

Als u zich hieraan houdt, ontstaat er een goede balans tussen het handhaven van een constante temperatuur en het gebruik van meer energie dan nodig is wanneer de hot tub niet in gebruik is. Bacteriën houden van een vochtige omgeving, dus natuurlijk zijn bubbelbaden hun ideale huis, maar als uw systeem regelmatig draait, hebben ze niet de kans om zich voort te planten voordat ze door het filtersysteem worden gezogen en door het hete water worden afgebroken. Als u uw hot tub echter een of twee keer per week gaat gebruiken, raden we u aan het water op te warmen voordat u instapt. Door de jets te laten draaien, laat je het verwarmde water circuleren en gelijkmatig verdelen over alle delen van de hot tub.

Plaats het bad bijvoorbeeld op een rubberen gymnastiekmat van 2,5 cm dik; het houdt de warmte beter vast dan op 8 mm schuimmatten te zitten. Hoewel het meestal niet wordt aanbevolen om opblaasbare bubbelbaden te gebruiken bij luchttemperaturen onder 40 graden F, is het voor de meeste mensen gebruikelijk geworden om in de winter mobiele bubbelbaden te gebruiken. En - hoewel het misschien leuk is om veel ruimte te hebben om je uit te strekken - als alleen jij de hot tub gaat gebruiken, dan betaal je veel verwarmingskosten om een te grote opblaasbare hot tub draaiende te houden. Schakel de stroom uit en sluit een slang of pomp aan op de aftapplug van de hot tub om al het water te laten ontsnappen.

Sommige opblaasbare spa-modellen worden geleverd met een standaardinstelling die de spa een tijdje uitschakelt na een langere periode (zoals 48 uur) gebruik. Na het werk van de dag in uw bubbelbad stappen is een van de meest rustgevende en plezierige dingen om te doen op een koude dag. Zorg ervoor dat u een veilige hoes bevestigt om warmteverlies verder te voorkomen, want zodra de temperatuur's nachts daalt, kan uw voorheen warme water snel afkoelen. Dit kan een kritische vraag zijn als u erover denkt om uw opblaasbare spa op een dek of misschien zelfs binnen of in een tuingebouw te plaatsen.