Is het moeilijk om een opblaasbare hot tub te onderhouden?

Het handhaven van een pH van 7, 2 tot 7, 8 is essentieel voor het onderhoud van opblaasbare hot tub. Door Monica Gibson gepubliceerd 5 juli 21 Het handhaven van een pH van 7,2 tot 7,8 is essentieel voor het onderhoud van opblaasbare hot tub.

Is het moeilijk om een opblaasbare hot tub te onderhouden?

Het handhaven van een pH van 7, 2 tot 7, 8 is essentieel voor het onderhoud van opblaasbare hot tub. Door Monica Gibson gepubliceerd 5 juli 21 Het handhaven van een pH van 7,2 tot 7,8 is essentieel voor het onderhoud van opblaasbare hot tub. Als de pH te laag wordt, kan dit het vinyl gemakkelijk beschadigen; als de pH te hoog is, kan dit kalkaanslag langs de waterlijn veroorzaken. U moet eenmaal per week testen op wateralkaliteit en dienovereenkomstig aanpassen.

De meeste kuipen worden geleverd met een testkit en chemicaliën om de pH-waarde te stabiliseren. Anders kunt u deze gemakkelijk kopen bij spa-winkels. Hot tub-filters helpen het water schoon en hygiënisch te houden. Deze zijn gemakkelijk schoon te maken, omdat je ze gewoon zonder afwasmiddel in de vaatwasser kunt laten lopen.

U kunt ze ook afspoelen onder koud water en speciale reinigingsborstels en chemicaliën kopen om u te helpen bij het werk. Afhankelijk van het soort water in uw omgeving en hoe vaak u de kuip gebruikt, is het raadzaam om de filters regelmatig te vervangen. Laat de hot tub tijdens gebruik elke drie tot vier weken leeglopen. Als het leeg is, maak het dan schoon met een mild reinigingsmiddel en water.

Je kunt je slang gebruiken om het bad te vullen voor reiniging en een spons om het voorzichtig te schrobben. Laat de hot tub volledig drogen voordat u deze opvouwt en opbergt, anders kan er schimmel of meeldauw ontstaan. Regelmatige schoonmaak zorgt er ook voor dat uw spa langer beter blijft werken. Hoe meer gebruik je bad krijgt, hoe vaker je het moet schoonmaken.

Sommige gebruikers raden aan om het bad elke drie tot vier weken af te tappen en schoon te maken, hoewel u het misschien niet zo vaak hoeft af te tappen. Reinig uw filters na elk gebruik, of in ieder geval om de dag dat het in gebruik is. Een snelle wasbeurt zorgt ervoor dat ze in goede staat blijven. Om de paar weken, of langer als u uw opblaasbare spa minder vaak gebruikt, wilt u uw filter op kwaliteit controleren en indien nodig vervangen door een nieuw exemplaar.

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn waterdesinfecterende middelen belangrijk om de hot tub ontsmet en bacterievrij te houden. De meest gebruikte ontsmettingschemicaliën zijn chloor en broom. Hoewel beide effectief zijn, hebben ze elk hun eigen voor- en nadelen, waardoor de keuze uiteindelijk wordt neergezet op persoonlijke voorkeur. Voordat u of uw gasten in de opblaasbare hot tub stappen, neemt u een snelle douche om oliën, lotions en vuil van de huid weg te spoelen.

Bovendien is er minder broom nodig om de hot tub schoon te houden en gaan de reinigende effecten langer aan dan chloor. Houd er naast chemicaliën rekening mee dat filterpatronen een even belangrijke rol spelen voor de levensduur van uw hot tub. Uw elektriciteitsrekening kan hoger zijn omdat opblaasbare bubbelbaden elektriciteit gebruiken, wat langer duurt om te verwarmen. Het wordt geleverd met alles wat je nodig hebt, inclusief een geïsoleerde hoes met dubbele vergrendeling veiligheidsclips, vloerbeschermer, twee filterkits, een flexibele opblaasslang en een reparatiepatch.

Als hardnekkige vlekken niet met alleen het warme water naar buiten komen, kunt u speciale oppervlaktereinigers voor hot tubs kopen, zoals Oh Yuk Jetted Tub Cleaner (opent in nieuw tabblad). Een opblaasbare hot tub kan een geweldige plek zijn om binnenshuis te ontspannen tijdens de koudere seizoenen, en je kunt het ook inpakken en meenemen naar andere plaatsen, zoals een vakantiehuis. Als u van plan bent uw opblaasbare hot tub langer dan 2 weken te verlaten, is het het beste om uw spa af te tappen en leeg te laten lopen en op de juiste manier op te bergen voor de volgende keer. Opblaasbare bubbelbaden kunnen echt in hun omgeving opgaan als u de juiste buitenmaterialen en prints kiest.

Omdat bepaalde chemicaliën vinyl kunnen beschadigen, gebruikt u alleen producten die worden aanbevolen voor opblaasbare bubbelbaden, zoals deze chloorstarterkit. Niemand wil genieten in een vies bad, dus onderhoud van de opblaasbare hot tub is de sleutel tot een plezierige, ontspannende ervaring. Gewone bubbelbaden hebben over het algemeen zitplaatsen gemaakt van hard plastic of beton, die niet zo goed aanvoelen tegen de huid.