Hoe lang gaan opblaasbare bubbelbaden mee?

Wanneer u de levensduur van uw nieuwe hot tub overweegt, kunt u verwachten dat u ongeveer 5-7 jaar gebruik zult krijgen van een opblaasbare hot tub in vergelijking met 20+ jaar gebruik van een hardshell hot tub. Dus, hoe lang gaan opblaasbare bubbelbaden mee? Hoe lang een opblaasbare hot tub meegaat, hangt af van hoe goed hij wordt verzorgd en hoe goed hij is gemaakt.

Hoe lang gaan opblaasbare bubbelbaden mee?

Wanneer u de levensduur van uw nieuwe hot tub overweegt, kunt u verwachten dat u ongeveer 5-7 jaar gebruik zult krijgen van een opblaasbare hot tub in vergelijking met 20+ jaar gebruik van een hardshell hot tub. Dus, hoe lang gaan opblaasbare bubbelbaden mee? Hoe lang een opblaasbare hot tub meegaat, hangt af van hoe goed hij wordt verzorgd en hoe goed hij is gemaakt. Sommige eigenaren melden problemen na slechts een paar maanden eigendom, terwijl anderen er tot 5 jaar gebruik van kunnen maken. Het gemiddelde lijkt ongeveer 2 — 3 jaar gebruik te zijn.

De gemiddelde levensduur van een opblaasbare hot tub is 5 jaar. Dit is te vergelijken met de gemiddelde levensduur van harde bubbelbaden van 15 jaar. Goed onderhoud, leeglopen bij slecht weer en het gebruik van een geïsoleerde bodembedekker kunnen de levensduur echter verlengen. De levensduur van de opblaasbare hot tub hangt af van hoe goed de spa wordt onderhouden en de afwezigheid van defecten van de fabrikant.

Sommige eigenaren melden problemen na slechts een maand of twee eigendom, terwijl anderen er tot vijf jaar gebruik van kunnen maken. Het gemiddelde lijkt ongeveer 2 tot 3 jaar gebruik te zijn. Een vloerbeschermer helpt de hot tub te isoleren en biedt ook enige bescherming voor de bodem van de hot tub. Dit is met name het geval bij opblaasbare bubbelbaden waar het materiaal te maken heeft met waterdruk en het gewicht van mensen die aan de zijkanten zitten.

Het is dus een goed idee om een hele kamer te wijden voor het gebruik van opblaasbare hot tub; een afgeschermde veranda of patio is een goede keuze. Opblaasbare bubbelbaden zijn gemaakt van duurzaam, UV-bestendige materialen zoals latex of vinyl, en worden opgeblazen met behulp van de meegeleverde spa-pomp die het bad opblaast en de straalkracht levert. Maar er is nog veel meer waar u zich bewust van moet zijn over opblaasbare bubbelbaden en of ze de moeite waard zijn om te kopen of dat u moet sparen voor een veel permanentere bubbelbaden. Combineer dat met ijskoud weer, en je hebt een hot tub die op zijn best waarschijnlijk de lage jaren 90 zal raken met betrekking tot warmwatertemperaturen.

Als je erover nadenkt, zal zelfs het fysieke schrobben van vuil van de stof van een opblaasbare hot tub eraan slijten. Het is een relatief snel proces om een opblaasbare hot tub op te zetten (vooral als je een luchtcompressor hebt om hem op te blazen) en het is de moeite waard om de tijd te nemen, omdat het de levensduur van je hot tub verlengt. Dit kan ook een probleem zijn als u op vakantie gaat of als u vanwege mobiliteitsproblemen niet voor uw hot tub kunt zorgen. Het belangrijkste waar u rekening mee moet houden, als het gaat om het plaatsen van een van deze opblaasbare bubbelbaden binnenshuis, is het feit dat u de ruimte nodig heeft.

Stel die vraag aan uw plaatselijke dealer, of de winkel waar u het bad hebt gekocht en het antwoord is gelach (erger geval) of hoofdkrabben (in het beste geval). De hoogte van deze hot tub-wanden is ontworpen voor zitplaatsen op de vloer voor volwassenen, dus er is geen stoel nodig (zelfs stoelen zijn handig als je kleine kinderen hebt). Maar er is nog veel meer te weten over opblaasbare bubbelbaden en of ze de moeite waard zijn om te kopen of dat u moet sparen voor een meer permanente hot tubs.