Hoe houd je het water van een opblaasbaar bubbelbad schoon?

Verwijder en spoel het filter Het is het beste om uw opblaasbare hot tub-filter één keer per week schoon te maken om te voorkomen dat het verstopt raakt met vuil en vuil. Een goede filterreiniging helpt ook om de motor efficiënter te laten werken.

Hoe houd je het water van een opblaasbaar bubbelbad schoon?

Verwijder en spoel het filter Het is het beste om uw opblaasbare hot tub-filter één keer per week schoon te maken om te voorkomen dat het verstopt raakt met vuil en vuil. Een goede filterreiniging helpt ook om de motor efficiënter te laten werken. Om het filter schoon te maken, zet u de motor uit, verwijdert u het filter en spoelt u het uit met een slang of onder de kraan, 4 dagen geleden Door Monica Gibson gepubliceerd 5 juli 21 Het handhaven van een pH van 7,2 tot 7,8 is essentieel voor onderhoud van opblaasbare hot tub. Als de pH te laag wordt, kan dit het vinyl gemakkelijk beschadigen; als de pH te hoog is, kan dit kalkaanslag langs de waterlijn veroorzaken.

U moet één keer per week testen op wateralkaliteit en dienovereenkomstig aanpassen. De meeste kuipen worden geleverd met een testkit en chemicaliën om de pH-waarde te stabiliseren. Anders kunt u deze gemakkelijk kopen bij spa-winkels. Hot tub-filters helpen het water schoon en hygiënisch te houden.

Deze zijn gemakkelijk schoon te maken, omdat je ze gewoon zonder afwasmiddel in de vaatwasser kunt laten lopen. U kunt ze ook afspoelen onder koud water en speciale reinigingsborstels en chemicaliën kopen om u te helpen bij het werk. Afhankelijk van het soort water in uw omgeving en hoe vaak u de kuip gebruikt, is het raadzaam om de filters regelmatig te vervangen. Laat de hot tub tijdens gebruik elke drie tot vier weken leeglopen.

Als het leeg is, maak het dan schoon met een mild reinigingsmiddel en water. Je kunt je slang gebruiken om het bad te vullen voor reiniging en een spons om het voorzichtig te schrobben. Laat de hot tub volledig drogen voordat u deze opvouwt en opbergt, anders kan er schimmel of meeldauw ontstaan. Wanneer u uw hot tub leegt of leegmaakt en bijvult, is dit een goed moment om hem daadwerkelijk schoon te maken met een milde zeep en water.

Mensen gebruiken meestal een zachte doek om het af te vegen. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen en schrobborstels, omdat dit het oppervlak van uw spa kan beschadigen. Eenmaal afgetapt, kan de binnenkant worden gereinigd met een zachte doek of spons en warm, licht zeepachtig water. U kunt ook een speciale reinigingsspray zoals deze gebruiken.

Het is het beste om dit te doen terwijl het nog opgeblazen is, zodat je gemakkelijk rond de binnenkant kunt reiken. Let goed op de waterlijn waar vet en vuil zich kunnen ophopen. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn waterdesinfecterende middelen belangrijk om de hot tub ontsmet en bacterievrij te houden. De meest gebruikte ontsmettingschemicaliën zijn chloor en broom.

Hoewel beide effectief zijn, hebben ze elk hun eigen voor- en nadelen, waardoor de keuze uiteindelijk wordt teruggebracht tot persoonlijke voorkeur. Behandel uw water regelmatig met chemicaliën om schadelijke bacteriën te elimineren. We raden een keer per week een volledige schoonmaakbeurt aan. De meest voorkomende opties om uw water schoon te houden zijn chloor en broom.

Om kosteneffectiever te zijn, kunt u de chemicaliën die nodig zijn voor opblaasbaar spa-onderhoud vaak in een bundel kopen bij uw plaatselijke zwembad- en spa-winkel. Controleer uw pH-balans regelmatig met onze 3-in-1 waterteststrips. Het maakt niet uit wanneer het gebeurt, als de buitentemperaturen onder het vriespunt dalen, loopt het water in uw hot tub en het sanitair voor uw hot tub het risico te bevriezen. Uw elektriciteitsrekening kan hoger zijn omdat opblaasbare bubbelbaden elektriciteit gebruiken, wat langer duurt om te verwarmen.

Vergeet niet dat terwijl uw hot tub leeg en leeg is, u wekelijkse of driemaandelijkse taken kunt uitvoeren, zoals schoonmaken, repareren en het doorspoelen van het systeem. Je wilt ook dat het stevig en vlak is, zonder scherpe oppervlakken die krassen of schade aan het bad kunnen veroorzaken. Voordat u of uw gasten in de opblaasbare hot tub stappen, neemt u een snelle douche om oliën, lotions en vuil van de huid weg te spoelen. Nadat het bad is gevuld, moet u ervoor zorgen dat het stijf aanvoelt en dat het vierkant op de grond zit.

Dit heeft echter geen zin als u het bad niet van tevoren schoonmaakt, niet in de laatste plaats omdat het residu op de muren vuil kan worden en eventueel schoon water kan vervuilen. Als je binnenshuis een opblaasbare hot tub gaat gebruiken, zorg er dan voor dat er voldoende ruimte omheen is, want dit maakt het gemakkelijker om het bad schoon te maken. Bovendien is er minder broom nodig om de hot tub schoon te houden en gaan de reinigende effecten langer mee dan chloor. Het onderhoud van Lay Z Spa is vrijwel hetzelfde als bij andere opblaasbare bubbelbaden, maar lees de instructies van de fabrikant om veilig te zijn.

Ze zijn aan het werk wanneer uw hot tub draait, en uw hot tub-filters moeten goed worden schoongemaakt om goed te werken. Het balanceren van het water van uw hot tub is vergelijkbaar met het balanceren van zwembadwater, maar een beetje lastiger vanwege het drastische verschil in grootte. Om te voorkomen dat u vaak bijvult en opnieuw moet opwarmen, kunt u overwegen om uw bad in de buurt van grotere voorwerpen of schermen te plaatsen om wind te voorkomen. Houd er naast chemicaliën rekening mee dat filterpatronen een even belangrijke rol spelen voor de levensduur van uw hot tub.

.