Hoe onderhoud je een opblaasbare spa?

Het handhaven van een pH van 7, 2 tot 7, 8 is essentieel voor het onderhoud van opblaasbare hot tub. Door het water schoon te houden, is het niet alleen veilig, maar verlengt ook de levensduur van uw bad.

Hoe onderhoud je een opblaasbare spa?

Het handhaven van een pH van 7, 2 tot 7, 8 is essentieel voor het onderhoud van opblaasbare hot tub. Door het water schoon te houden, is het niet alleen veilig, maar verlengt ook de levensduur van uw bad. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn waterdesinfecterende middelen belangrijk om de hot tub ontsmet en bacterievrij te houden. De meest gebruikte ontsmettingschemicaliën zijn chloor en broom.

Hoewel beide effectief zijn, hebben ze elk hun eigen voor- en nadelen, waardoor de keuze uiteindelijk wordt neergezet op persoonlijke voorkeur. Wanneer u uw hot tub leegt of leegmaakt en bijvult, is dit een goed moment om hem daadwerkelijk schoon te maken met een milde zeep en water. Mensen gebruiken meestal een zachte doek om het af te vegen. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen en schrobborstels, omdat dit het oppervlak van uw spa kan beschadigen.

Reinig uw filters na elk gebruik, of in ieder geval om de dag dat het in gebruik is. Een snelle wasbeurt zorgt ervoor dat ze in goede staat blijven. Om de paar weken, of langer als u uw opblaasbare spa minder vaak gebruikt, wilt u uw filter op kwaliteit controleren en indien nodig vervangen door een nieuw exemplaar. Je zou kunnen doen wat een aantal eigenaren van opblaasbare hot tubs doen, en dat is chloorkorrels gebruiken in plaats van tabletten.

Het is het beste om uw opblaasbare hot tub-filter één keer per week schoon te maken om te voorkomen dat het verstopt raakt met vuil en vuil. Er is een derde optie die u kunt gebruiken om het water in uw opblaasbare hot tub te ontsmetten, en dat is een mineraal ontsmettingsmiddel. Een alternatief - en wat sommige eigenaren van opblaasbare hot tubs doen - is om de chloorkorrels toe te voegen wanneer u klaar bent in uw hot tub. Omdat bepaalde chemicaliën vinyl kunnen beschadigen, gebruikt u alleen producten die worden aanbevolen voor opblaasbare bubbelbaden, zoals deze chloorstarterkit.

Dat gezegd hebbende, sommige mensen gebruiken deze chemische kit voor opblaasbare spa's zoals Coleman en Intex, en het werkt goed. Een opblaasbare hot tub is de perfecte oplossing voor diegenen die het gemak van een spa thuis willen, maar zonder het vervelende installatieproces van een traditionele hot tub. Meer dan 100 rustgevende bubbeljets omringen het interieur van de spa, terwijl een buitenkant met rieten look stilletjes high-end details biedt waar maar weinig andere opblaasbare bubbelbaden mee kunnen concurreren. Om kosteneffectiever te zijn, kunt u de chemicaliën die nodig zijn voor opblaasbaar spa-onderhoud vaak in een bundel kopen bij uw plaatselijke zwembad- en spa-winkel.

In tegenstelling tot ingebouwde bubbelbaden, zijn opblaasbare versies een uitstekende manier om stress in thermaal water weg te nemen zonder veel geld uit te geven of een enorme toezegging te doen. Het is ook een goed idee om de waterchemie van uw opblaasbare hot tub regelmatig te controleren met behulp van teststrips voor de juiste pH, chloor en andere niveaus. Voordat u of uw gasten in de opblaasbare hot tub stappen, neemt u een snelle douche om oliën, lotions en vuil van de huid weg te spoelen. Wanneer u uw opblaasbare hot tub niet gebruikt, vergeet dan niet om het deksel erop te doen, evenals de hoes van de hot tub als u die heeft.