Hoe vaak moet je een opblaasbare hot tub aftappen en bijvullen?

Bij gemiddeld gebruik moet uw hot tub ongeveer eens in de drie of vier maanden worden leeggemaakt en bijgevuld. Hoe vaak u uw hot tub leegmaakt en schoonmaakt, hangt echt af van hoe vaak u hem gebruikt.

Hoe vaak moet je een opblaasbare hot tub aftappen en bijvullen?

Bij gemiddeld gebruik moet uw hot tub ongeveer eens in de drie of vier maanden worden leeggemaakt en bijgevuld. Hoe vaak u uw hot tub leegmaakt en schoonmaakt, hangt echt af van hoe vaak u hem gebruikt. Gemiddeld moet u ernaar streven om het ongeveer drie tot vier keer per jaar volledig af te tappen. Gelukkig voor jou is de tijd die nodig is om je hot tub leeg te maken meestal ongeveer een uur of zo.

Een uur tijd besteed aan het schoonmaken ongeveer vier keer per jaar is slechts vier uur van uw tijd om ervoor te zorgen dat u uitrust in een sanitaire hot tub. Laat de hot tub tijdens gebruik elke drie tot vier weken leeglopen. Als het leeg is, maak het dan schoon met een mild reinigingsmiddel en water. Je kunt je slang gebruiken om het bad te vullen voor reiniging en een spons om het voorzichtig te schrobben.

Laat de hot tub volledig drogen voordat u deze opvouwt en opbergt, anders kan er schimmel of meeldauw ontstaan. Dit is waarschijnlijk een van de eerste dingen waar je je over afvroeg toen je je bubbelbad kreeg. Het is een eenvoudige vraag, en het antwoord is net zo eenvoudig. We raden u aan om het water in uw hot tub ten minste eenmaal per drie maanden volledig te verversen.

Het filtersysteem dat wordt geleverd met een opblaasbare hot tub is niet zo krachtig als een conventioneel hot tub-filter. Ik heb de afgelopen jaren de kans gehad om van bubbelbaden te genieten en ben echt geïnteresseerd geraakt in het bezitten van een van hen. De opblaasbare hot tub is een goede oplossing als u niet veel geld wilt investeren, maar toch het plezier van de spa-ervaring wilt ervaren. Nu kan chlooramine vervelende problemen veroorzaken die voortkomen uit blootstelling aan de chemische stof op uw huid en door de stoom uit uw hot tub-water in te ademen.

Terwijl water wordt gebruikt en gerecirculeerd, hopen waterbehandelingsproducten en andere deeltjes die niet door de filters worden verwijderd zich in de loop van de tijd op, en er komt een moment waarop, hoewel correcte wateronderhoudsregimes worden toegepast, het water er slungelig en levenloos uitziet en aanvoelt, en de enige corrigerende actie is overblijven is om de hot tub af te tappen en bij te vullen. Dit basisonderhoud, zoals het veilig houden van uw spa, hygiënisch en functionerend, zijn de belangrijkste stappen die op tijd moeten worden genomen om de hot tub langer mee te laten gaan. Als u te lang wacht met het verversen van het water van de hot tub of het gewoon nooit ververst, komt het water op een punt waarop het het calciumchloride niet meer kan oplossen. Als de hot tub niet regelmatig genoeg wordt schoongemaakt met chemicaliën in de hot tub, kunnen deze organismen zelfs in de binnenkant van uw hot tub terechtkomen.

Onhygiënische bubbelbaden kunnen naast andere gezondheidsrisico's leiden tot huidirritaties, huiduitslag en bacteriële infecties. Deze filters kunnen vaker verstopt raken dan andere hot tub-filters, dus als u vuil in de kuip ziet, kan het filter een extra reiniging nodig hebben. Hoezeer het ook een gedoe is om uw hot tub leeg te laten lopen, u moet het elke maand doen - en eerder als het water vuil is.