Hoe vaak moet je het water in een opblaasbare hot tub verversen?

U moet het water in uw opblaasbare hot tub elke 3 maanden verversen. Als u het minder vaak vervangt, kan dit leiden tot troebel, vuil water waaraan meer chemicaliën moeten worden toegevoegd en dat uw filter en apparatuur extra belast.

Hoe vaak moet je het water in een opblaasbare hot tub verversen?

U moet het water in uw opblaasbare hot tub elke 3 maanden verversen. Als u het minder vaak vervangt, kan dit leiden tot troebel, vuil water waaraan meer chemicaliën moeten worden toegevoegd en dat uw filter en apparatuur extra belast. Maar er zijn momenten waarop het goed kan zijn om langer te wachten tussen waterverversingen. Het handhaven van correct uitgebalanceerd en ontsmet water in uw spa door het juiste gebruik van ontsmettingsmiddelen en andere chemicaliën is de belangrijkste factor bij het maximaliseren van de levensduur en het uiterlijk van het spabad en het waarborgen van een goede hygiëne, en water dat schoon, gezond en veilig is.

Eerst moet u beginnen met goed, goed uitgebalanceerd water en vervolgens regelmatig het spa-water ontsmetten en in balans houden. Alle gebruikers moeten douchen voordat ze de spa betreden. Als de spa niet in gebruik is, bedek de spa dan met de spa-hoes. Inspecteer %26 Reinig de filterpatroon (s) van elke dag tot één keer per week en vervang de filterpatroon indien nodig.

Een vuile filterpatroon kan de waterstroom naar het systeem beperken en de E90-foutcode veroorzaken. Als de spa niet in gebruik is, zou 3 uur voldoende moeten zijn. Als u het regelmatig gebruikt, moet u het systeem 5 tot 8 uur per dag gebruiken. Gebruik de meegeleverde teststrips om de waterchemie te testen vóór elk gebruik van de spa en blijf het water niet minder dan één keer per week testen.

De teststrips kunnen de niveaus van vrij chloor, pH, totale alkaliteit en calciumhardheid testen. U kunt ook een watermonster meenemen naar een plaatselijk zwembad en spa-winkel en hen vragen het voor u te testen en een waterbehandeling aan te bevelen. Vereiste chemicaliën zijn direct verkrijgbaar in winkels of online. Handige video's zijn ook overal online beschikbaar.

De andere reden waarom u het water van uw hot tub moet verversen, is dat elke keer dat u in een bubbelbad geniet, u veel verontreinigingen in het water achterlaat. Als er nog steeds een sterke geur van chemicaliën is nadat je het hebt geschokt - bijvoorbeeld een dag of zo daarna - dan zijn er waarschijnlijk sporen van urine achtergebleven op het vinyl van de hot tub. Dus als je weet, of vermoedt, dat iemand in je opblaasbare hot tub heeft geplast, moet je eerst het water schokken. Voor een spa met de functie Saltwater Sanitizer moet de sanitaire functie eenmaal per dag worden ingesteld.

Het eerste dat u moet doen als het water schuimig lijkt, is een hot tub-ontschuimer gebruiken, zoals SpaGuard Spa Anti Foam. opblaasbare bubbelbaden bevatten niet veel water, dus het is geen ongemak om het water regelmatig te verversen. Ik raad aan om het water in een opblaasbare hot tub minstens elke maand te verversen wanneer het bad vaak wordt gebruikt. Als uw hot tub betere dagen heeft gekend en meer nodig heeft dan alleen vers water en een goede reiniging, wilt u misschien upgraden naar een nieuw model.

Wanneer u een bad schokt met een schok op basis van chloor, moet u wachten tot de volgende dag voordat het veilig is om de hot tub te gebruiken. Bubbelbaden bevatten een relatief kleine hoeveelheid water die snel vervuild kan raken, zelfs met sanitaire chemicaliën. Je kunt een hot tub niet vol water verlaten zonder het water te laten circuleren en het te ontsmetten met chloor of broom. Wanneer u het water in uw opblaasbare hot tub ververst, is dit het perfecte moment om een paar andere eenvoudige reinigingstaken uit te voeren.

Terwijl water wordt gebruikt en gerecirculeerd, hopen waterbehandelingsproducten en andere deeltjes die niet door de filters worden verwijderd zich in de loop van de tijd op, en er komt een moment waarop, hoewel correcte wateronderhoudsregimes worden toegepast, het water er slungelig en levenloos uitziet en aanvoelt, en de enige corrigerende actie is overblijven is om de hot tub af te tappen en bij te vullen. Het is gewoon logischer om het water te legen, schoon te maken en bij te vullen in plaats van de hot tub te vullen met extra chemicaliën om het schoon te houden.