Kunt u de opblaasbare hot tub in de winter buiten laten staan

De meeste opblaasbare bubbelbaden zijn goed te gebruiken in de winter. Ze hebben echter moeite om de ingestelde watertemperatuur te handhaven als het weer onder de 40 graden Fahrenheit daalt.

Kunt u de opblaasbare hot tub in de winter buiten laten staan

De meeste opblaasbare bubbelbaden zijn goed te gebruiken in de winter. Ze hebben echter moeite om de ingestelde watertemperatuur te handhaven als het weer onder de 40 graden Fahrenheit daalt. Een isolerende grondmat onder de kuip helpt om een constante watertemperatuur te behouden. Het belangrijkste punt van zorg is het motormechanisme, niet de materialen of isolatie van de kuip.

Deze units zijn niet ontworpen om in de diepe kou te worden gebruikt en de motor kan worden beschadigd als deze bij lage temperaturen wordt gebruikt. Het water in het bad blijft warm (over het algemeen op of nabij 104 ′) als de spa bedekt blijft, maar de spa-makers raden aan om de spa in te pakken als het koud wordt. Hoewel het technisch mogelijk zou zijn om een opblaasbare hot tub tijdens de wintermaanden leeg te laten, is het altijd het beste om het vervolgens in te pakken zodat het veilig is voor mogelijke schade. Zodra het geen water bevat, is uw opblaasbare badkuip vrij licht en gemakkelijk te verplaatsen.

Dit betekent dat als je hem in de winter buiten laat staan en leeg laat, hij wordt rondgeblazen en dat zal niet alleen irritant zijn, het kan ook per ongeluk op iets scherps worden geblazen dat een lekke band kan veroorzaken. Er zijn verschillende manieren om uw opblaasbare hot tub op te zetten en te onderhouden voor effectief gebruik tijdens de koudere maanden. Volg onderstaande stappen om uw Lay-Z-Spa in te stellen voor gebruik het hele jaar door. Als u niet van plan bent om uw hot tub in de winter regelmatig te gebruiken, is ons advies dat u deze waarschijnlijk het beste kunt inpakken.

Een effectieve manier om water warm te houden, is ervoor te zorgen dat het water blijft bewegen of bruisend blijft terwijl het wordt verwarmd. Als je hot tub plat en opgevouwen is, kun je proberen hem terug te plaatsen in de originele doos, als je hem hebt bewaard. Een eenvoudige methode is om de isolatiemat die bij uw opblaasbare kuip is geleverd op te pakken en op de isolatieplaat te plaatsen. Hoewel je de zijkanten een beetje kunt schrobben, moet je voorzichtig zijn, want je moet ervoor zorgen dat je de binnenkant van het bad niet beschadigt.

Onthoud echter dat uw opblaasbare hot tub tussen de 50 en 100 pond kan wegen, dus u heeft misschien hulp nodig bij het dragen en opbergen ervan. Controleer eerst of alle verwijderbare armaturen en fittingen, inclusief de kleppen en koppelingen, uit uw hot tub zijn verwijderd. Zoek de afvoerklep aan de buitenwand van de hot tub (raadpleeg uw gebruikershandleiding als u het niet zeker weet). Hoewel het meestal niet wordt aanbevolen om opblaasbare bubbelbaden te gebruiken bij luchttemperaturen onder 40 graden F, is het voor de meeste mensen gebruikelijk geworden om in de winter mobiele bubbelbaden te gebruiken.

Een opblaasbare hot tub voor 4 seizoenen is een hot tub die geschikt is voor alle seizoenen (lente, zomer, herfst en winter) en er zijn er veel op de hottub-markt. Om dit te voorkomen, u moet de leeggelopen kuip samen met alle componenten en accessoires terug in de doos doen en veilig opbergen, klaar voor gebruik zodra het weer warmer wordt. Vergeet niet om het systeem af te tappen als de hot tub niet in gebruik is en vriestemperaturen op handen zijn (of warm water te laten stromen). In sommige opzichten is het bovenstaande systeem gevoelig voor dezelfde temperatuurproblemen als de hoofdverwarming voor de opblaasbare hot tub.

U kunt een Lay-Z-Spa thermische hoes krijgen die gemakkelijk over uw hot tub past en warmteverlies helpt voorkomen. Het is belangrijk om te weten dat het ijs tijdens het legen schade aan de binnenwanden van het bad kan veroorzaken.