Een whirlpool in de buitenlucht geeft genieten een extra dimensie!

whirlpool
 
 
 
 
 
 
U bent van plan een whirlpool aan te schaffen. Dat is een gezonde aankoop want daar is een whirlpool voor. Voor ontstressen en genieten van een eersteklas watermassage. Lichaam en geest zullen er wl bij varen.
U kunt straks het buiten en binnen plaatsen. Buiten verdient duidelijk de voorkeur want dat is ng meer genieten dan binnen.

whirlpool buiten

Stappenplan voor het installeren BUITEN in grote lijnen
De belangrijkste stap die u goed moet doen is zorgen voor een perfecte ondergrond. Want deze ondergrond moet een flink gewicht tillen. Daarom moet de ondergrond vlak zijn om verschuiving te voorkomen. De ondergrond moet echt stevig zijn!
De tweede stap is het overwegen om uw pool zo dicht mogelijk bij uw huis te zetten. Zo bereikt u een korte looptijd naar het bad toe en na de sessie weer naar binnen.
De derde stap is om het bad niet onder bomen of in de nabijheid van struiken te zetten. Dat alles heeft te maken met vervuiling van het badwater.
De vierde en laatste stap is het overwegen om het bad onder een overkapping te plaatsen.

Tips !
U wilt geen vervuiling door vieze voeten, dan wordt geadviseerd een voetenbad te plaatsen. Op deze manier gaat u met schone voeten het badwater in, en dat scheelt enorm in het schoonmaken.
Het elektrisch gedeelte moet u laten doen door een bedrijf dat daarin is gespecialiseerd. Zo voorkomt u wellicht een hoop narigheid!
 
whirlpool binnen
 
Stappenplan voor het installeren BINNEN in grote lijnen
Monteer de bevestigingsplaten voor de poten en draai daarna de poten vast.
Nu kan de afvoer worden bevestigd. Controleer of uw waterbad waterpas staat. Maak daarna het bad vast aan de muur.
Leg een geaard stopcontact aan die uiteraard waterdicht moet zijn.
Vul het bad met water en controleer op lekkage.
Schroef de aardedraad op de aardklem van het badframe.
U kunt vervolgens alles installeren om het bad.
Op ongeveer 12 centimeter boven de vloer met een ventilatieopening komen. Dat moet gebeuren in de buurt waar de motor  zit.
Ga als laatste alles afkitten. Daarna het bad vullen. Door het gewicht zal het bad in de kit zakken en daardoor ontstaat een prima kitrand. U moet de kit een etmaal laten drogen; daarna kan het bad weer worden leeggemaakt.
 
plaatsing whirlpool
 
 
 
 
 
 
 
Laten doen of zelf doen?
Laten doen
is aan te bevelen als u twee linkerhanden heeft, geen tijd heeft en te weinig of niet het juiste gereedschap heeft. U bent meer geld kwijt maar u weet dat het dan goed is gebeurd en dat u garantie ontvangt op het installeren.
Zelf doen scheelt arbeidsloon. In de regel bent u wel langer bezig en misschien moet u gereedschap kopen dat u later nooit meer nodig heeft. U krijgt bovendien ook geen garantie.
 
plaatsen whirlpool