Een verblijf in de spa zal uw lichaam en geest koesteren

spa
 
 
 
 
 
 
De spa kan binnen en buiten worden geplaatst en als u intenties heeft hem binnen te zetten, ga dan eerst bekijken of die wel past in de ruimte die u ter beschikking heeft.
U wilt een spamodel buiten neerzetten, een prima keuze. Zet deze dan zo dicht mogelijk bij uw woning, dan hoeft u nooit ver te lopen.
Een spa is een bubbelbad. De bubbels komen tot stand door warme lucht die via jets in het water wordt gedrukt.
Het fijne is dus dat de lucht wordt voorverwarmd en er ontstaan daardoor geen koude bubbels.

En daarom kiest men voor een spa
Water is het toverwoord. Water doet meer voor u dan u misschien wel denkt. Uw gezondheid kan zich verbeteren en het intense gevoel van ontspanning zal ook bijdragen aan uw geestelijke gesteldheid.
 
model spa
 
Spavormen en afmetingen en prijsindicaties
De zwemspa
Echt zwemmen en echt ontspannen. Dat kan in deze zwemspa en het is echt een unieke spavorm. U kunt het hele jaar door aan uw conditie blijven werken. Na het inspannen wordt het tijd voor ontspannen.
Een zwemspa, wordt ook wel swimspa genoemd, meet bijna 5 meter lang. De breedte ligt tegen de 2,5 meter aan. De diepte is bijna 1,4 meter. Een bak dus en voorlopig moet u de tuinslang wel blijven vasthouden! Er kan bijna 8000 liter in en de prijs is aan de pittige kant…boven de 20.000 euro. Alles bij elkaar heeft u dan wel iets in uw tuin staan en u zult beslist veel visite krijgen!
Maar er is nog zo`n grote zwemspa. Inhoud is bijna 9500 liter! U heeft maar liefst 5 pompen tot uw beschikking, 40 jets en ook nog eens 2 watervallen. Reken maar op een prijs van rond de 22.000 euro.
Een hele investering, dat wel maar ga ook eens na wat u er voor terugkrijgt…ongelooflijk veel!
 
model spa
 
De opblaasbare spa
Deze vorm wordt alsmaar meer aangeschaft. En dat komt omdat u deze opblaasbare spa-uitvoering altijd kunt verplaatsen mocht u dat nodig achten. In de regel zal dat niet vaak voorkomen omdat u dan wel 900 liter water moet lozen.
De bekendste uitvoering, en inmiddels een succes gebleken, is de Lay- Z. Prima geschikt voor vier personen. De diameter is iets boven de 2 meter en de diepte is 0,8 meter. Op de Lay- Z komt een bedieningssysteem en daarmee kunt de diverse zaken instellen.
Wat het aantal jets betreft hoeft niemand te klagen; 80 stuks! Het gewicht is maar rond de 37 kilogram.
Ondanks alle opties en ondanks de 80 jets kost deze opblaasbare spa toch maar tegen de 500 euro, en daar is echt niks van te zeggen!

De `gewone` spa
Zo is er eentje die best wel aan de grote kant is. Ruim 1,6 meter bij ruim 2 meter bij bijna 1 meter. Diverse opties aanwezig. 1 ligplaats en 2 zitplaatsen. Inhoud loopt tegen de 800 liter. Prijs is overeenkomstig de uitvoering, ongeveer 6.000 euro.
Een spa die een flink stuk groter is heeft 2,3 meter bij 2,3 meter bij bijna 1 meter. Echt een joekel! 1 ligplaats en 5 zitplaatsen staan garant voor een heerlijk verblijf in 1800 liter water. De prijs van deze `gewone` spa hangt tegen de 9.000 euro.
 
model spa
 
Energieverbruik
En het energieverbruik wordt bepaald door vier elementen
-Het verbruik van de ozonator.
-Het verbruik van de circulatiepomp
-Het energieverbruik van de airblower of wel de luchtblazer.
-En het verbruik van het verwarmingselement.
 
Bij een spa worden enkele materialen gebruikt
-Acryl. Is het beste materiaal en dat wordt dan ook het meest toegepast.
-Fiberglas. Is ook wel goed materiaal maar toch iets minder dan acryl.
-Polyethyleen. Heeft een slechte eigenschap namelijk dat het kan vervormen en dat komt omdat dit materiaal niet zo hard
 is.
Deze materialen zijn wel bepalend voor de kwaliteit.
 
model spa
 
Opsieren maar...
Dat kan met een regenwoudwaterval en met een Cascadewaterval. Onder een waterval staan is een belevenis. Het watergekletter van een waterval is fantastisch om naar te luisteren. Beiden voegen wel degelijks iets toe aan uw verblijf in het spabad.
U hoeft uw favoriete soap niet te missen met een ingebouwde televisie.
U wilt vanavond naar goede muziek luisteren…ook deze optie is mogelijk. Een radio met CD- speler en natuurlijk met afstandsbediening.
Kunststofjets zijn mooi maar jets van RVS geven zeker nog meer uitstraling.
 
In en om de spa
Een stofzuiger. Een schoonmaakset. Plastic kaarten, een handdoekenrek, een goedpassend hoofdkussen, een digitale thermometer en tot slot maar zeker niet de minste, een drijvende bar. Leuk en zeker functioneel. Dit zijn slechts enkele voorbeelden.
 
Verlichting van de spa
LED- verlichting is het helemaal. Veel kleuren. U kunt constant wisselen en u kunt een kleur of een combinatie van kleuren vastzetten. Dat gebeurt met een handige afstandsbediening. Zeker wanneer het donker is zal de verlichting zorgen voor de juiste spasfeer.
 
Voortreffelijke keuze
Ja, het is een voortreffelijke keuze, een gezonde keuze en een verantwoorde keuze.

spa