Onderhoud aan uw whirlpool, jacuzzi, spa en hottub is noodzakelijk!

onderhoud jacuzzi
 
 
 
 
 

Onderhoud is nodig aan elk product. Daardoor blijft het product optimaal functioneren en haalt u het maximale rendement uit uw investering. Dat geldt dus ook voor een jacuzzi, een whirlpool, voor een hottub en voor een spa.
Bij het goed onderhouden van het waterbad komt vanzelf ook een goede hygiŽne. Erg belangrijk want u wilt toch niet ziek worden na een verblijf in uw waterbad. Besteed dus hier de grootst mogelijke zorg aan. Denk niet `dat schoonmaken doe ik morgen wel`. Niet doen, vandaag doen.
Het resultaat zal zijn dat u onbevangen zult genieten, en daar draait het allemaal om.
Door goed onderhoud kunt u ook storingen voorkomen aan de filterinstallatie en aan de pomp of pompen.
 
Onderhoud aan een jacuzzi, een whirlpool, een hottub en een spa
Een heel belangrijk onderdeel waar toch te weinig aandacht aan wordt besteed is het filter terwijl dit filter een cruciale rol speelt bij uw waterbad. U moet het filter regelmatig schoonmaken. Dat schoonmaken voorkomt dat het badwater troebel wordt maar ook de toegevoegde chemicaliŽn doen beter hun werk.
U kunt een goedkoop filter nemen maar de kwaliteit is er dan ook naar. U kunt een duur filter nemen maar dan heeft een stuk minder onderhoud nodig. Het laatste wordt geadviseerd!
 
onderhoud
 
Met een schepnetje regelmatig bladeren en insecten verwijderen uit het badwater. U kunt bladerval en insectenvuil voorkomen door uw waterbad niet onder een boom te zetten en niet bij struiken te plaatsen.
 
Uw water langer schoonhouden kan door eerst te aan douchen voordat u uw waterbad instapt. Zorg er ook voor dat uw voeten schoon zijn. U moet naar uw waterbad lopen dus de kans dat u vieze voeten krijgt is erg groot. Een voetenbad is een uitkomst!
 
En dat geldt ook voor uw badkleding. Wees er van overtuigd dat er geen zeepresten meer inzitten.
 
De ozonator doodt organismen. Ook deze ozonator regelmatig checken. Moet een blauw licht uitstralen.
 
onderhoud
 
Onderhoud van het badwater in een jacuzzi, whirlpool, hottub en spa
Krijgt het badwater een melkkleur, dan is uw water ernstig vervuild. Dat houdt in dat u het water moet lozen. Daarna het bad heel goed reinigen en daarna weer vullen.
Gaat u in het waterbad, dan wordt nadrukkelijk geadviseerd van te voren geen shampoo en geen wasgels te gebruiken. Daardoor kan namelijk schuim ontstaan waardoor het water in kwaliteit flink zal achteruit gaan.
Maak gebruik van de ozonator.
Controleer met regelmaat de chloor- en de pH- waarde.
Er zijn speciale hulpmiddelen te koop die u helpen uw badwater in topconditie te houden. Vraag bij uw dealer om uitgebreide informatie.
 
Het badwater
Heerlijk en gezellig genieten kan alleen als uw badwater van de jacuzzi, whirlpool, hottub en spa in topconditie is. En om die topconditie te krijgen en te houden is niet zo moeilijk als u regelmatig uw badwater in de gaten houdt.
Regelmatig controleren houdt ook in dat u per keer weinig tijd hiervoor hoeft te nemen. En nogmaals, besteed echt uw aandacht aan het filtergebeuren want daar valt of staat uw badwater mee.

onderhoud jacuzzi