Waterjets en jetpompen zorgen voor bubbels en waterstralen

waterjets
 
 
 
 
 
 
Waterjets en jet- pompen zijn belangrijke onderdelen. Zij zijn het tenslotte die voor de bubbels en voor de waterstralen zorgen. Zij brengen het heerlijke tintelende gevoel en het genot van de massage naar u toe. Er zijn veel typen waterjets en elke waterjet heeft een eigen massagefunctie.
Er zijn enkele typen jet- pompen elk met een eigen vermogen.
 
Waarom zijn er typen waterjets?
Een waterjet is zo gemaakt dat die een bepaalde massage geeft. Het effect is dus elke keer anders. De ene waterjet doet het goed voor de rug, de andere is weer goed voor de voeten.
De opzet van een waterbad is eigenlijk zo dat u om de tien minuten een andere positie in uw waterbad gaat innemen. Na deze tien minuten komt er weer een ander lichaamsdeel aan de beurt.
Daarom zal een waterbadsessie ongeveer een uurtje duren. Dan bent u, zeg maar, rond geweest.
 
waterjets
 
Enkele typen waterjets
Er is een rotojet. Deze maakt draaikolkengolven. Het resultaat is een voortreffelijke massage.
Er is een rotojet die kan worden vastgelegd en bovendien kan worden gericht. Goed voor rug en schouders.
Er is ook nog een rotojet waarbij de standen instelbaar zijn. Bijzonder comfortabel voor de hals, rug en schouders omdat deze jet veel water geeft.
En de kleine rotojet geeft een diepgaande massage. Maakt roterende bewegingen en geeft ook fijne waterstralen.
Voor behoorlijke golven moet u beslist een jumbojet laten inbouwen. Uw onderste gedeelte van de rug zal deze jet erg waarderen.
Goed voor schouders en rug is de dicojet.
Voor een dubbel effect dus voor een extra krachtige massage moet u de twinjet nemen. Bovendien ook nog eens verstelbaar. Uw rug, vooral bovenaan, zal u ervoor waarderen.
Een andere jet is de extra krachtige waterjet. Uitermate geschikt voor de rug.
Vermoeide benen en voeten is straks verleden tijd met de pointjet. Deze jet geeft een draaiende waterstraal. Een verademing voor de onderste ledematen!
U wilt uw rug in één keer laten masseren, dan is de op- en neergaande waterjet dé oplossing.
Ook voor de schouders en de rug is de waterjet met 7 uitgangen. Deze jet combineert lucht en water, een voortreffelijke keuze!
Tenslotte is er nog de driewaterjetcombinatie.
 
waterjets

Een waterjet is een sproeier en wordt ook wel nozzle genoemd. Door de sproeier wordt onder een hoge druk, water geperst.
De hoeveelheid jets kunnen verschillen per soort waterbad. U kunt zelf beslissen hoeveel u er wilt en welke het beste voor u geschikt zijn. Op deze manier krijgt u het waterbad dat helemaal voor u is gemaakt.
 
Enkele typen jet- pompen
Wilt u een flink vermogen hebben, dan wordt dan een jet- pomp met dubbele snelheid. Het vermogen is 3 PK ofwel 2,3 Kw.
Bent u tevreden met 2 PK ofwel 1,5 Kw, dan wordt dat een pomp met een enkele snelheid.
 
Een jet- pomp, wat is dat?
Deze pomp drijft de jets aan. Wordt uitgedrukt in PK of in Kw. Dat geldt voor het wet- end en voor de motor. Een wet- end is een gedeelte van de pomp zonder motor.

Tip!
Niet elke pomp is toegestaan. De juiste jet- pomp krijgt namelijk een keuringsbewijs nadat de IP55 keuring is ondergaan. Let hier goed op want er worden pompen aangeboden die deze IP55 keuring niet hebben.

jetpompen