Een hottub in de winter geeft u een niet te evenaren belevenis!

hottub
 
 
 
 
 
 
Hout en de houtdikte zijn de belangrijkste factoren bij een hot tub ofwel een hottub. Het is een ronde ton of tobbe gevuld met warm water en wordt voornamelijk buiten geplaatst. Vooral in een strenge winter is een hottub bijzonder aangenaam om in te verblijven.
Dat weten de Zweden en vooral Finnen al eeuwen en eeuwenlang. En die bijzondere ervaring is overgewaaid naar vele landen.
 
hottub
 
Het bijzondere aan een hottub
Op de eerste plaats is hij dieper dan een andere soort spa. Voordeel is dat u een nůg groter drijvend effect ondergaat.
Op de tweede plaats is het bekend dat de pomp minder energie afneemt, en dat is toch mooi meegenomen.
Aan het water  worden geen chemicaliŽn toegevoegd. Wat u wel kunt doen is oliŽn gebruiken van planten, bloemen en kruiden en is gemaakt van hout.
 
Waarom kiezen voor een hottub?
Het effect dat uw lichaam en geest ondergaan is niet te evenaren. Een belevenis die u vooral de eerste keer niet meer zult vergeten. U wilt niks anders meer dan genieten in het hete water. Vooral in de winterperiode is verblijven groots, fantastisch en buiten alle proporties!
 
hottub

Het plaatsen
Als u van plan bent uw hottub elke dag te gaan gebruiken en zelfs meerdere keren per dag, dan is het verstandig om hem binnen te plaatsen.
U vindt het juist geweldig om in winterse omstandigheden in uw tub te stappen, dan moet u die beslist buiten neerzetten. En in feite hůůrt hij buiten te staan. Dan ervaart u echt het genot van het hete water afgezet tegen een temperatuur onder nul. Dat is pas echt kicken, dat is pas echt scoren, dat is pas echt beleven, dat is op en top genieten, heerlijk!
En daarna wilt u nooit meer anders. Hoe kouder buiten, hoe groter het verschil in temperatuur, des te geweldiger is het om in een hot tubte stappen!
 
Enkele onderdelen
U vindt diverse jets die allen een eigen functie hebben voor elk apart lichaamsdeel.
Daarnaast is er een pomp of soms twee pompen en een bijbehorend filtersysteem. De omkasting van de ton, de verwarming uiteraard en de juiste sfeerverlichting.
 
hottub
 
Hoe lang zal een hottub meegaan?
Een boven de grond zal langer meegaan dan eentje die wordt ingegraven. Dan komt omdat het hout dat in de grond zit niet meer kan ademen. Het zal daardoor verzuren en wegrotten.
Die van boven de grond gaat ongeveer 25 jaar mee dus dat zit wel goed!
De meest gebruikte houtsoort is ceder. Dat zal langzaam maar zeker gaan verkleuren en wat grijs worden. Die grijze kleur zorgt voor een prachtige uitstraling.
 
Het is een prima en gezonde investering!
Wanneer u gaat rekenen wat u allemaal krijgt voor uw geld, dan is de aanschaf méér dan verantwoord. Jaren en jaren telkens maar blijven genieten, goedkoper en gezonder kan niet!
 
hottub